Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak Nadziewany Serem i Rozmarynem

Przepis dnia 2011-04-24
Kurczak Nadziewany Serem i Rozmarynem

Autor: malta14

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1400

Dodano: 20.04.2011

Odsłon: 6410

Życzę smacznego opłaca się spróbować.

Składniki

  • nóżek z kurczaka, 8 szt.
  • mała cebula, 1 szt.
  • ząbków czosnku, 6 szt.
  • opakowanie serka np. Philadelphia, 1
  • kawałeczków świeżego rozmarynu ( po 2 / 3cm ), 8 szt.
  • łyżek oleju roślinnego, 8
  • Przyprawy: Sól / Papryka
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Cebulę pokroić w ósemki, część czosnku obrać i przekroić wzdłuż na pół. Piekarnik grill nagrzać do 200C na dno naczynia żaroodpornego ułożyć cebulę i część czosnku. ► Nóżki umyć, osuszyć, szpikujemy resztą czosnku i każdą wysmarować 1 łyżką oleju, oprószyć solą i pod skórkę włożyć po 1 płaskiej łyżce serka oraz kawałek rozmarynu. Udka ułożyć na cebuli, wstawić do nagrzanego piekarnika w środkowej jego części i piec bez przykrycia przez około 60 - 70 minut w temperaturze 200C. ► Ja piekłem wpierw przez 50 minut, następnie zostawiłem jeszcze udka w stygnącym, zamkniętym piekarniku na kolejne 15 minut. Sprawdzić widelcem czy mięso odchodzi już kości i polać udka powstałym sosem z dna naczynia żaroodpornego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń