Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak o różnych smakach

Kurczak o różnych smakach

Autor:

Przepisów i artykułów: 479 Ocena: 4028

Dodano:

Odsłon: 10020

Fuzja smaków, słodkie, kwaśne. Najlepiej podawać z ryżem.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 marchewki
  • Puszka brzoskwiń
  • Cebula
  • Puszka ananasów
  • 1 szk. nektaru jabłkowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
  • 2 papryki czerwone
  • Koncentrat pomidorowy
  • 3 łyżki sosu chili słodko pikantnego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę.

  2. 2. Doprawiamy przyprawą, sosem sojowy oraz sola.

  3. 3. Prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną w kostkę cebulę.

  5. 5. Marchew obieramy i kroimy w słupki, dodajemy do cebuli.

  6. 6. Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w małe paseczki, dodajemy do marchwi.

  7. 7. Z Ananasów odlewamy sok ( zostawiamy) i kroimy w kostkę, przekładamy do warzyw.

  8. 8. Tą samą czynność wykonujemy z brzoskwiniami również zostawiamy sok.

  9. 9. Wlewamy ½ szk. soku z ananasów, ½ szk. soku z brzoskwiń i 1 szk. nektaru jabłkowego

  10. 10. Dodajemy koncentrat.

  11. 11. Następnie sos chili.

  12. 12. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy z sosem z warzyw i łączymy z pozostałymi składnikami.

  13. 13. Na koniec dodajemy mięso, chwilę prużymy.

  14. 14. Danie gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń