Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak pięć smaków z ananasem

Przepis dnia 2019-03-05
Kurczak pięć smaków z ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9343

Dodano:

Odsłon: 4032

Kurczak pięć smaków z ananasem

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej chińskiej
  • pół puszki ananasa
  • 2 łyżeczki przyprawy pięć smaków
  • 3 suszone peperoncino (można też użyć innej chili)
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • pół pęczka szczypiorku
  • czarny sezam (można użyć zwykłego)
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka kroimy w paski, doprawiamy przyprawą 5 smaków, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mięso obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Dodajemy mieszankę warzywną, ananasa pokrojonego w kostkę razem z zalewą, sos sojowy i pokruszone chili. Gotujemy wszystko około 15 minut. Podajemy z ryżem, posypane szczypiorkiem i sezamem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 marca Kurczak z taki dodatkami zawsze pysznie smakuje :) Jest odrobina ostrości, a to lubię, więc biorę michę na śniadanie. Teraz idealna pora, bo z samego rana, jakoś nic nie wchodzi ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń