Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 711
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 83
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 711
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 83
Składniki
Kurczaka myjemy, wysuszamy ręcznikiem, smarujemy czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Obsupujemy Wegetą, curry, przyprawą do kurczaka, papryką słoką (ważne dla koloru). Przygotowane skrzydełka i udka wkładamy do naczynia żaroodpornego (ja piekę w brytfance), polewamy troszkę olejem i posypujemy majerankiem. Pieczemy w wysokiej temp. przez godzinę, co 10 minut trzeba polewać kurczaka tłuszczem (olejem), by nie wysechł. Słyszałam kiedyś, że jeżeli się owinie nózki i skrzydełka w plasterki słoniny, to kurczak nie raci wtedy swej soczystości. Jeszcze tego sama nie próbowałam, ale napewno spróbuję i wtdey ewentualnie zrobię dopiskę do przepisu. Smacznego!