Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojego męża.
...ale pyszny.
Odsłon: 697
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 622
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 357
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 154
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5126
...ale pyszny.
Odsłon: 697
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 622
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 357
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 154
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5126
Składniki
Kurczaka porządnie płuczemy i wrzucamy do niego paprykę, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz i sól. Nacieramy go dokładnie z każdej strony przyprawami.
Butelkę oczyszczamy z naklejek. Oczyszczoną butelkę otwieramy i umieszczamy na środku naczynia żaroodpornego lub blaszki. Na butelkę nabijamy kurczaka, tak aby szyjka butelki lekko wystawała.
Tak przygotowanego kurczaka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy go przez około 1 godziny i 40 minut. Po godzinie pieczenia kurczaka polewamy co jakiś czas piwem, które wyciekło na naczynie żaroodporne (uważać aby się nie poparzyć).
Po upieczeniu kurczak powinien być pięknie przyrumieniony. Podajmy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD