Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczne i smaczne danie na obiad.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posmarować olejem wymieszanym z solą i pieprzem i odłożyć. Jarzyny wsypać do miski, polać delikatnie olejem, przyprawić solą i pieprzem i wymieszać. Połowę przygotowanych jarzyn ułożyć w naczyniu żaroodporny, położyć przygotowane mięso i nakryć resztą jarzyn. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny.