Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak pieczony w maśle koperkowym

Kurczak pieczony w maśle koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 2702

Dodano:

Odsłon: 476

niedzielny obiadek

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka,
  • sól, pieprz, słodka papryka,
  • 6 łyżek siekanego koperku,
  • przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku,
  • 2 cebule dymki,
  • masło,
  • 2 łyżki oleju
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety myjemy, oczyszczamy, rozkrawamy na pół tak by powstało nam 8 kotletów. Kotlety delikatnie rozbijamy, oprószamy przyprawami.
    Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy olej, dajemy czosnek oraz łyżkę siekanego koperku i mieszamy. Układamy kotlety, posypujemy obficie koperkiem, na każdy kotlet dajemy po plasterku masła i pokrojoną w piórka cebulę. Kotlety zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń