Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak pieczony w ziołach

Kurczak pieczony w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2129 Ocena: 11960

Dodano:

Odsłon: 1209

Super zdrowe danie na niedzielny obiad.

Składniki

  • filet z kurczaka podwójny 1 szt
  • sól czosnkowa
  • olej ziołowy
  • Suszone zioła:
  • Rozmaryn, bazylia, pietruszka, cykoria, oregano, tymianek, cząber.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filet z kurczaka umyć, pokroić na porcje, posypać solą czosnkową i lekko utłuc. Następnie suszone zioła wymieszać razem z olejem, włożyć mięso, wymieszać i odłożyć do lodówki na godzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec na rumiano przez 10-15 minut. Podawać z kaszą kuskus i surówką z marchewki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń