Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pieczony kurczak w troche innym wydaniu :)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1814
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 288
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1814
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 288
Składniki
Miekkie maslo polaczyc z rozgniecionymi 2 zabkami czosnku i kolendra, mozna dodac troche soli lub wczesniej posolic kurczaka.
Wysmarowac kurczaka przygotowanym maslem. Odciagnac skore od piersi kurczaka, wlozyc pod skore troche masla oraz 2 plastry pomaranczy. Pokroic pomarancza na cwiartki. Kilka wlozyc do srodka kurczaka wraz z calymi zabkami czosnku.
Nastepnie posypac kurczaka cuminem i wlozyc do brytwanki. Ziemniaki w skorkach przekroic na mniejsze kawalki, posypac sola i pieprzem i ulozyc wokol kurczaka razem z czastkami pomaranczy.
Wlozyc kurczaka do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, przykryc folia do pieczenia i piec ok. godziny. Nastepnie zdjac folie i zapiekac ok. 30 min. az kurczak ladnie sie przypiecze.