Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak piwny w galarecie

Kurczak piwny w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 103

Piersi Kurczaka duszone w Piwie w galarecie .

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dokładnie opłukać piersi , przekroić rozdzielając płaty ,dokładnie osuszyć. Łyżkę oleju dokładnie wymieszać z solą [ dowolnie ] chociaż ja biorę tylko na czubek łyżeczki , łyżeczką ziół i papryką oraz curry [ te same proporcje . Natrzeć mięso i odstawić do lodówki na 30 minut . Po 30 minutach rozgrzać olej na patelni [ żeby nie pryskał tłuszcz dosyp odrobinę soli ] , obsmażyć bardzo krótko z obu stron mięso . Przełożyć do garnka i zalać piwem .dusić 30 .

  2. Przygotować zalewę z żelatyny i wywaru warzywnego . Na szlankę wywaru 2 łyżeczki żelatyny . Zalać żelatyną uduszone mięso i wstawić do lodówki . Jak żelatyna się zetnie jest gotowe . Ja lubię w galaretce dużo groszku ale dobre jest i w czystej .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń