Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po bułgarsku

Kurczak po bułgarsku

Autor: Malgoisaa__

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 497

Dodano: 09.05.2010

Odsłon: 9662

Smaczne ,pożywne

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka pokroić i obsmażyć na patelni z obu stron,przełożyć do brytfanki.Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulkę,suchy ryż i przyprawy.Mieszając smażyć ryż na dużym ogniu ok. 5 min. Gdy nabierze złocistego koloru przełożyć do brytfanki z kurczakiem.

  2. Na patelnię wlać resztę oleju,dodać pokrojoną w kostkę paprykę,koncentrat,sól pieprz i chwilę smażyć.Gdy papryka zwiotczeje przełożyć ją do ryżu,dodać pokrojone pomidory,zalać gorącym bulionem i wstawić do piekarnika na ok 40 min. w 180 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń