Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po chińsku z ryżem

Kurczak po chińsku z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3084

Dodano:

Odsłon: 9474

Najlepsze danie chińskie jakie jadłam. Zaskakuje połączeniem smaków. Jest przepyszne, spróbujcie sami!

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka pokrój w cienkie paski, włóż do miski. Składniki marynaty wymieszaj dokładnie. Zamarynuj mięso. Dołóż rodzynki, wymieszaj. Odstaw mięso w chłodne miejsce na min. dobę. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu, kurczaka usmaż na tłuszczu. Do mięsa dodaj posiekaną kapustę. Duś do czasu aż kapusta zmięknie. Dodaj ryż. Wymieszaj. Jak trzeba jeszcze dopraw do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń