Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lubią gęste sosy i miękkie mięso.
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 148
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 422
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10448
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1444
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 148
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 422
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10448
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1444
Składniki
Oddzielić podudzia od udek, umyć i osuszyć. Wszystkie kawałki kurczaka posypać dokładnie solą i papryką i obsmażyć na maśle, aż skórka się zrumieni. Kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Masło rozpuścić w rondlu, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić na małym ogniu. Dodać pokrojone śliwki, powidła, ketchup i wodę, dokładnie wymieszać i zagotować, aż sos zgęstnieje. Gorącym sosem polać kurczaka, nakryć naczynie pokrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Piec przez około godzinę (na ostatnie 10- 15 min zdjęłam pokrywę, aby sos zgęstniał).