Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak po japońsku"
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 44
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 74
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 44
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 74
Składniki
Mięso płuczę, osuszam i kroję na cienkie paski. Przygotowuję sos: mieszam ostry keczup, sos sojowy, sherry, kolendrę oraz pieprz i odstawiam. Na patelni rozgrzewam olej, wkładam mięso, mieszam. Dodaję świeżo utarty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek i smażę na mocnym ogniu przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Następnie wlewam przygotowany wcześniej sos, mieszam i smażę jeszcze całość przez 2 minuty. W tym czasie sos zrobi się bardzo gęsty i dokładnie oblepi kawałki mięsa, które powinno być już miękkie. Danie podaję z białym lub brązowym ryżem.Źródło: Rewia