Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak po królewsku"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Piersi oczyść, umyj. Odetnij z nich polędwiczki. W każdej porcji mięsa zrób z boku nacięcie tak, aby powstała kieszonka. Oprósz solą i pieprzem.
Farsz: oczyść por oraz czosnek, drobniutko pokrój. Jabłko obierz i także drobno pokrój. Rozpuść masło. Wsyp por oraz czosnek. Zeszklij. Włóż jabłko, wsyp żurawiny. Duś, aż będą miękkie. Przypraw.
Przygotowane kieszonki napełnij farszem, zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące i smaż na gorącym oleju. Przełóż roladki do rondla. Podlej gorącym bulionem. Nakryj naczynie. Duś około 20 minut.
Udekoruj listkami bazylii lub natki. Podaj z ziemniakami, kaszą lub makaronem. Do farszu możesz dodać szczyptę cukru. Podkreśli on bardziej smak nadzienia.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Takie jest życie