Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak po marokańsku z morelami"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 173
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 173
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180oC.
Na rozgrzaną patelnię z grubym dnem wlewamy Ramę Smaż jak szef kuchni. Czekamy, aż z tłuszczu znikną bąbelki. To znak, że tłuszcz uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia.
Udka nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy na Ramie Smaż jak szef kuchni ze wszystkich stron na złoty kolor. Dorzucamy morele, cynamon, kminek, wlewamy rosół. Naczynie przykrywamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy około 40 minut. Udka podajemy posypane siekaną kolendrą, na przykład z kaszą kuskus.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł. Białko 24 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 29 g.Źródło: Rewia