Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6578

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Kurczak po meksykańsku"

Składniki

  • 4 małe piersi z kurczaka
  • 1 awokado
  • 1/2 cytryny
  • 1 ostra papryczka
  • 2 pomidory
  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 3 gałązki selera naciowego
  • olej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Obierz awokado i wyjmij z niego pestkę. Rozgnieć je widelcem, skrop sokiem z cytryny. Pomidory obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Papryczkę posiekaj. Połącz wszystko i posól.

  2. Piersi z kurczaka usmaż na złoty kolor, dopraw solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmaż awokado z pomidorami i duś około 5 minut. Sałatę podziel na mniejsze kawałki. Selera pokrój w pasterki. Połącz i wymieszaj. Gotowe piersi podawaj obłożone awokado i sałatką z selera.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń