Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak po meksykańsku"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 51
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 51
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Zdejmij skórę z filetów i pokrój je na 2-3 części. Wymieszaj 1/3 szklanki oliwy z sokiem z limonek, przyprawami i czosnkiem. Zalej marynatą mięso, wstaw do lodówki na 20 minut.
Kolby kukurydzy skrop oliwą i ułóż na blasze. Piecz ok. 15 minut, obracając od czasu do czasu. Odłóż na bok.
Wyjmij mięso z marynaty, nadziej na szpadki. Oprzyj szpadki o brzegi formy do pieczenia, tak aby mięso jej nie dotykało. Włóż do piekarnika. Piecz 30 minut, obracając kilkakrotnie.
Skrój ziarna kukurydzy z kolby. Wymieszaj z cząstkami pomidorów i kolendrą. Podawaj z cząstkami limonki i sałatką.Źródło: Olivia