Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny kurczak przyrządzony w nieco inny sposób. Duszony w sosie warzywno - pomidorowym smakuje wyśmienicie. jako dodatek - cieciorka ze szpinakiem. Obiad dla każdego!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Kurczaka dokładnie umyj, osusz, podziel na porcje i delikatnie oprósz solą i pieprzem. Obsmaż partiami wszystkie kawałki na niewielkiej ilości oliwy.
Marchew i seler naciowy pokrój "w zapałkę", cebulę w piórka. Na rozgrzaną patelnię (dużą, aby zmieściła się cała potrawa) wlej resztę oliwy i wrzuć pokrojone warzywa, cały ząbek czosnku i zioła. Podsmaż na złoty kolor - nie przypal!
Dołóż do patelni obsmażone kawałki kurczaka, wlej wino i gotuj, aż odparuje.
Pomidory umyj, pokrój na ćwiartki i wytnij szypułki oraz oczyść z pestek. Dołóż do warzyw i mięsa. Duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby, gdyby sos był za gęsty - podlej odrobiną bulionu lub wody.
Dopraw do smaku i podawaj. Wspaniale smakuje z podsmażoną cieciorką ze szpinakiem