Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po nałęczowsku

Kurczak po nałęczowsku

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 5031

Dodano: 12.11.2011

Odsłon: 41455

W tej potrawie nie chodzi o to, że jest typowa dla Nałęczowa, ale o to, że tam ją odkryłam. A stało się to zupełnie przypadkiem. W restauracji pomylono zamówienia i kelner podał nam właśnie takiego kurczaka. Bardzo się cieszę z tej pomyłki :)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podwójną pierś kurczaka pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju. Obsypałam świeżo zmielonym pieprzem i smażyłam 3-4 minuty ciągle mieszając, aby kurczak się równomiernie obsmażył. Następnie wlałam cały sok z puszki brzoskwiń i dodałam czubatą łyżeczkę curry. Dusiłam ok. 10 minut. Po tym czasie zagęściłam sos mąką i dodałam brzoskwinie pokrojone w kosteczkę. Podałam z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Coldoutside 30 maja 2016 Ja również się cieszę, że poznałam ten przepis :) Smaczne, proste, błyskawiczne danie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 15 listopada 2011 O kurczę! ;) świetny, prosty przepis! robię dziś na kolację, bo już nie miałam pomysłu, a to całkiem lekkie danie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Biedroneczka 15 listopada 2011 Już mi ślinka cieknie... Idę po brzoskwinie!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 13 listopada 2011 A ja się cieszę z tego przepisu, bo jest to potrawa bardzo szybka i efektowna, do ulubionych, pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń