Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po włosku

Kurczak po włosku

Autor: disgust

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 189

Dodano: 20.12.2011

Odsłon: 23734

Dla miłośników makaronu :) Wyrazisty smak pomidorów i delikatność kurczaka skąpanego w śmietance a do tego chrupiące migdały! Mniam! a najlepsze jest to że nie wymaga wybitnych umiejętności kulinarnych, a przygotowanie nie zabiera dużo czasu :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Czosnek posiekać i dodać do cebuli, po nie całej minucie wlać pomidory, dodać pietruszkę i zioła, przecier pomidorowy, cukier, sól, pieprz i gotować razem na młym ogniu przez około 15 min żeby sos trochę odparował.

  2. Kurczaka pokroić w paski. Masło roztopić na patelni, dodać kurczaka i migdały. Podsmarzyć posolić popieprzyć.

  3. Śmietankę doprowadzić do wrzenia i gogotować przez około 10 min. żeby trochę odparowała. Śmietanką zalać kurczaka

  4. Makaron ugotpwać al dente. Ułożyć na talerzu, na to sos pomidorowy i na górę kurczak w śmietanowym sosie.

  5. SMACZNEGO :D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BMOfHappiness23 13 czerwca 2012 Genialne! Połączenie delikatnego smaku śmietanki, słodyczy migdałów i kwaskowatości pomidorów daje niewyobrażalnie pyszną mieszankę :) polecam!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jbelkee 21 lutego 2012 bez komentarza :-) chociaz.. przesmaczne,przecudowne......ambrozja :-) polecam i dziekuje za p[rzepis :-*

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 21 grudnia 2011 Kolorystyka rewelacyjna. Ciekawy smak kurczaka z migdałami. Warto spróbować :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń