Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak pod pierzynką

Kurczak pod pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 2586

Dodano:

Odsłon: 4169

Kurczak pod pierzynką

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 marchewki
  • por
  • 2 pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kurczaka oczyścić, przekroić na pół.
    Musztardę wymieszać z mlekiem. Warzywa zetrzeć na tarce, poddusić na maśle.
    Filety przyprawić solą i pieprzem, z jednej strony posmarować musztardą i wyłożyć na nie warzywa. Ułożyć na blaszce i piec ok. 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń