Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak slodko-kwasny

kurczak slodko-kwasny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 7803

Smaczne danie na niedzielny obiad.

Składniki

  • szczypior lub cebula, 1szt
  • udzce bez skory i kosci, 10szt
  • cebula, 1szt
  • czerwona papryka, 1 szt
  • sol, 1/2 lyzeczki
  • ananas w kawalkach, 1 puszka
  • cukier, 1/4 szkl
  • ocet jablkowy, 1/4 szkl
  • keczup, 2 lyzki
  • maka ziemniaczana, 1lyzeczka
  • sos sojowy, 4 lyzeczki
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka kroimy w duza kostke. Cebule i papryke rowniez w duza kostke

  2. Na patelni rozgrzac 1 lyzke oleju wrzucic cebule i papryke. Usmazyc na poltwardo, wylozyc do miski .

  3. W tej sanej patelni rozgrzac 2 lyzki oleju i wrzucic polowe udek. Posypac polowa soli i smazyc ok 15 min. Wyjac na talerz i usmazyc reszte udek z sola.

  4. Ananasa z puszki odcedzic zostawiajac 1/4 szkl soku. Do soku domieszac cukier,ocet,keczup,make i sos sojowy.

  5. Wrzucamy gotowego kurczaka na patelnie . Wlewamy przygotowany sos , doprowadzamy do wrzenia.

  6. Wrzucamy czastki ananasa i warzywa z miski. podgrzewamy.

  7. Podawac z bialym ryzem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń