Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak smażony do chleba.

Kurczak smażony do chleba.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1344 Ocena: 16426

Dodano:

Odsłon: 1550

Dzisiaj proponuję smażone ćwiartki z kurczaka do swojskiego chlebusia :) Taki smażony kurczak smaczny jest na ciepło jak i na zimno.

Składniki

  • ćwiartki z kurczaka 5 szt.
  • cebula 1 szt.
  • Sól
  • Pieprz
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ćwiartki z kurczaka czyścimy, płuczemy, osączamy na durszlaku. Odcinamy pałki, solimy pieprzymy.

  2. Tak przygotowane części z kurczaka smażymy na gorącym tłuszczu na patelni z obu stron na rumiany kolor.

  3. Gdy kawałki kurczaka są zarumienione dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu usmażenia się cebuli.

  4. Usmażone kawałki wykładamy na talerz i konsumujemy z chlebkiem swojskiego wypieku :)

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń