Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak tabasco z ryżem I fasolą"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Do miski wlej 2 łyżeczki sosu chili i oliwy. Dodaj posiekany czosnek, paprykę, tymianek, połowę kolendry, pół łyżeczki soli i 2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Piersi kurczaka natnij w paski, natrzyj je przygotowaną marynatą i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia podsmaż je na patelni.
Do rondla wlej mleko kokosowe i wrzuć pokrojone w kostkę mango. Gotuj 5 minut, po czym wrzuć posiekaną kolendrę i wlej łyżeczkę sosu chili i sok z limonki. Po chwili zmiksuj w blenderze.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę z 2 ząbkami czosnku, dodaj ryż, odlaną fasolę z puszki i przyprawy. Dolej wodę i duś całość do czasu, aż ryż będzie miękki.
Rozłóż na talerze podsmażone piersi oraz mieszankę ryżowo-fasolową. Polej danie sosem kokosowym i udekoruj np. pędami bambusa.Źródło: Kurier TV