Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w cynamonie

Kurczak w cynamonie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1294

Kurczak usmażony w cynamonie ma niezywkle oryginalny smak. Podczas przygotowania w domu unosi się przepiękny niemal świąteczny zapach. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu .

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Danie można przygotować w dwóch wersjach: podstawowej: kurczak w cynamonie i w wersji na "bogato" z dodatkami. W wersji podstawowej kroimy mięso w paski . Wrzucamy do miski, wlewamy kilka łyżek oleju, odrobinę vegety i 3 łyżeczki cynamonu. Całość mieszamy i odstawiamy na pół godziny . Potem smażymy na patelni już bez oleju. W drugiej wersji przygotowujemy kurczaka jw. a na drugiej patelni smażymy pieczarki z cebulą. Na koniec łączymy wszystkie składniki posypujemy uprażonym sezamem i natką pietruszki.

  2. Podajemy z ciemnym ryżem lub makaronem. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń