Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak usmażony w cynamonie ma niezywkle oryginalny smak. Podczas przygotowania w domu unosi się przepiękny niemal świąteczny zapach. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu .
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 229
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 229
Składniki
Danie można przygotować w dwóch wersjach: podstawowej: kurczak w cynamonie i w wersji na "bogato" z dodatkami. W wersji podstawowej kroimy mięso w paski . Wrzucamy do miski, wlewamy kilka łyżek oleju, odrobinę vegety i 3 łyżeczki cynamonu. Całość mieszamy i odstawiamy na pół godziny . Potem smażymy na patelni już bez oleju. W drugiej wersji przygotowujemy kurczaka jw. a na drugiej patelni smażymy pieczarki z cebulą. Na koniec łączymy wszystkie składniki posypujemy uprażonym sezamem i natką pietruszki.
Podajemy z ciemnym ryżem lub makaronem. Smacznego :-)