Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie popularne ale podane w formie babki , ładniej prezentuje się na stole.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Składniki
Mięso umyć, zalać zimną wodą. Dodawać pokrojone warzywa (bez papryki). Gotować aż mięso będzie odchodzić od kości. Ostudzić. Obrać ze skóry i kości.
Z wywaru odlać 1/2 litra i rozmieszać z gorącą żelatyną. Odstawić do przestygnięcia, Formę do babki przepłukać zimną wodą. Na dnie ułożyć pokrojoną marchewkę (nie za dużo, bo galarateka będzie miała słodki smak), listki pietruszki i drobno pokrojoną paprykę. Następnie wyłożyć rozdrobnione mięso. Zalać przestudzonym wywarem. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem zanurzyć na kilka sekund w misce z gorącą wodą by galaretka łatwo wyszła z formy.