Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak w Gyrosie z Pomidorem w Cieście Francuskim

Kurczak w Gyrosie z Pomidorem w Cieście Francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 201

Dodano:

Odsłon: 28473

Mój pomysł na szybki obiad, bez zbędnego wysiłku i wyszukanych składników.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka pokroić na drobną kostkę, dodać przyprawę gyros i łyżkę oliwy-wymieszać, usmażyć. Nie dodawać soli bo gyros jest przyprawą pikantną,

  2. Ciasto francuskie pokroić na prostokąty, wzdłuż układać kostki kurczaka i kawałki pomidorka, zwinąć w ruloniki,

  3. ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem z łyżką mleka-mleko doda skórce połysku,

  4. Ja teraz po paru próbach wstawiam do zimnego piekarnika, ustawiam termoobieg i 200C. Zanim piekarnik się nagrzeje mam już gotowe danie, predzej czekałam, aż piekarnik się nagrzeje ale tak jest ekonomiczniej i szybciej-wyciągam gdy ciasto się ładnie zarumieni.

  5. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń