Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na szybki obiad, bez zbędnego wysiłku i wyszukanych składników.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 43
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na drobną kostkę, dodać przyprawę gyros i łyżkę oliwy-wymieszać, usmażyć. Nie dodawać soli bo gyros jest przyprawą pikantną,
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty, wzdłuż układać kostki kurczaka i kawałki pomidorka, zwinąć w ruloniki,
ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem z łyżką mleka-mleko doda skórce połysku,
Ja teraz po paru próbach wstawiam do zimnego piekarnika, ustawiam termoobieg i 200C. Zanim piekarnik się nagrzeje mam już gotowe danie, predzej czekałam, aż piekarnik się nagrzeje ale tak jest ekonomiczniej i szybciej-wyciągam gdy ciasto się ładnie zarumieni.
Smacznego