Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w orzechowej panierce"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 105
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 105
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w zgrabne paseczki. Oprósz solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i wstaw do lodówki na godzinę. Wymieszaj sosu czosnkowego. Wstaw także do lodówki.
Jajka roztrzep widelcem lub trzepaczką. Orzechy wymieszaj z bułką tartą.
Paski mięsa zanurzaj w jajkach, następnie w zmielonych orzechach. Smaż na gorącym oleju. Osącz z nadmiaru tłuszczu. Podaj z zimnym sosem czosnkowym. Smakują z pieczywem, ryżem, pieczonymi ziemniakami.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Bella Relaks