Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w ostrej panierce

Kurczak w ostrej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 202

Dodano:

Odsłon: 18361

szybkie, proste, pyszne, nieskomplikowane, tanie, zdrowe, ciekawe,

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 ogórka
  • główka sałaty
  • 5 rzodkiewek
  • mała cebulka lub pęczek szczypiorku
  • szklanka bułki tartej
  • pół szklanki mąki
  • suszona papryczka chilli
  • sól, pieprz
  • 6łyżek oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy na plasterki bądź w kostkę doprawiamy solą pieprzem. W oddzielnej misce wrzucamy: mąkę, bułkę tartą, pokrojąoną papryczkę chilli, starty czosenk, pokrojony szczypiorek. W tak zrobionej panierce maczamy naszego kurczaka i smażymy go aż zrobi się złoty

  2. Gdy nasz kurczak się smaży wrzucamy do szklanki 6/7 łyżek oliwy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól pieprz, odrobina soku z cytryny. Wszystko mieszamy i dodstawiamy na 10min

  3. sałatę, pomidory, ogórek oraz resztę warzyw kroimy wrzucamy do dużej salaterki zalewamy wcześniej przygotowanym sosem a na wierzchu układamy naszego kurczaka.

  4. Łatwe, szybkie i przepyszne

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olunia_lol2 03 września 2012 Im świeższa papryczka tym lepiej tylko uwaga na pestki ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Piotrek445 27 lipca 2012 czy morzna urzyć świerzej papryczki chili

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń