Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w panierce

Przepis dnia 2010-12-11
Kurczak w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7176

Dodano:

Odsłon: 20991

panierka z mąki krupczatki - inna niż zwykle

Składniki

  • 2 duże piersi kurze
  • sól, papryka ostra w proszku,1 łyżeczka tartego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 3/4 szkl. maki krupczatki
  • 1 szkl.kefiru
  • 2-3 łyżki oleju roślinnego
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi podzielić na mniejsze części ( u mnie 3 części z jednej piersi), doprawić , dodać imbir i tarty czosnek zalać kefirem i marynować kilka godzin w lodówce - czasem mieszając.

  2. Okryte kefirem kawałki mięsa obtoczyć w mące wymieszanej z papryką ostrą ( do smaku) i ułożyć na wysmarowanej oliwą kratce do pieczenia.

  3. Piec w piekarniku 200 st ok.20 min - w środku pieczenia gdy panierka się już zestali posmarować po wierchu olejem.

  4. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivette 03 stycznia 2011 Do tej pory marynowałam nóżki z kurczaka w maślance więc nie powinno być problemu. Ja zdecydowanie spróbuje:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 08 grudnia 2010 nie wiem jak zachowa się tak kefirowa panierka w połączeniu z gorącym tłuszczem, nie wydaje mi sie to dobrym pomysłem ale spróbować mozna, powodzenia

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nana74j 08 grudnia 2010 wyglada pysznie ,a nie można by je usmażyc.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń