Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w pikantnej marynacie"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13138
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 56
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 30
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13138
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 56
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 30
Składniki
<strong>Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy</strong>
Filet umyj, osusz, przekrój na małe porcje. Lekko rozbij, np. trzonkiem noża. Każdą porcję mięsa ponakłuwaj widelcem.
Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Dodaj jajka, obie mąki oraz pozostałe marynaty. Włóż mięso, wymieszaj, nakryj. Wstaw do lodówki na kilka godzin, albo jeszcze lepiej na całą noc (będą bardziej kruche i smaczniejsze).
Wyjmij mięso z marynaty. Odsącz. Kładź na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoty kolor.
Podaj z ziemniakami oraz sezonową surówką. Przed smażeniem możesz obtoczyć kotlety w pokruszonych płatkach kukurydzianych albo otrębach owsianych lub pszennych. Będą chrupiące. Bardzo smaczne są też obtoczone w ziarenkach sezamu. Tak samo możesz przyrządzić kotlety z piersi indyka i schabu.Źródło: Bella Relaks