Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w porach

Przepis dnia 2011-12-29
Kurczak w porach

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 876

Dodano:

Odsłon: 18986

Kremowy sos z porów z maślanym kurczakiem

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Por pokroić w kostkę, masło roztopić i dusić na nim warzywa. Doprawić solą i tymiankiem. Dusić do czasu aż pory zmiękną.

  2. W międzyczasie filety umyć i osuszyć. Przeciąć wzdłuż, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć na maśle. Do miękkich porów dodać śmietankę i zagotować. Filety pociąć na paski i dodać do warzyw. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniaczkami.

  3. Pomysł z kwestiasmaku.com

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kogut74 21 sierpnia 2014 zapowiada się smacznie spróbuję napewno

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń