Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak w słonecznikowej panierce

kurczak w słonecznikowej panierce

Autor: Sznupcia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 11.12.2012

Odsłon: 3462

Wymaga mało pracy i nakładu, a wygląda i zmakuje obłędnie.

Składniki

  • piersi z kurczaka lub udka bez kości i skóry, 2
  • Miód, 2 łyż
  • prażony słonecznik, 3 łyz
  • mielona kolenda, 1 łyż
  • sol, pieprz
  • oliwa
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka kroimi w kawałki i nacieramy dużą ilością kolendry, odrobiną soli i pieprzu, nadziewamy na drewniany szpikulce i zahaczamy na foremkę lub naczynie żaroodporne, do kórego wlewamy odrobine wody.Kurczaka skrapiamy cytryną i oliwą

  2. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 200C, po 15 minutach zmniejszamy na 180C i pieczemy przez następne 15- 20 minut w zależności od miesa.

  3. Wyciągamy kurczaka, wklądamy do foremki, jezeli woda wyparowała to daloewamy odrobine, szaszłyki polewamy miodem i posypujemy słonecznikiem i zasmażamy przez kilkanaście minut, az sie słonecznik zarumieni odrobine i zrobi się apetyczna skorupka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń