Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 214
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 48
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3304
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 214
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 48
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3304
Składniki
W głębokiej patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną cebulę.
Kurczaka pokroić w kostkę i dodać do cebuli, chwilę podsmażyć.
Następnie dodać wodę, liść laurowy, przecier pomidorowy, kostkę bulionu, szczyptę cukru i dusić pod przykryciem ok 40 min.
Na koniec wlać śmietanę i energicznie mieszać, aby się nie zważyła. Podawać z ryżem. Życzę smacznego :)