Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-09-2012
Pyszne danie z kuchni Afryki Zachodniej. Tradycyjnie uzywa sie calego kurczaka pokrojonego na 8 czesci, ale my wolimy piersi ze wzgledu na krotszy czas gotowania i brak kosci.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 631
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1834
Polecam.
Odsłon: 5675
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 631
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1834
Polecam.
Odsłon: 5675
Składniki
Cebule zetrzec na tarce lub w blenderze. Kurczaka pokroic w kostke.
Mase cebulowa smarzyc na oleju czesto mieszajac, po ok 5 min dodac wszystkie przyprawy (oprocz maggi) i smazyc do uzyskania jasno brazawego koloru, nastepnie dodac kurczaka i pomidory, przykryc pokrywka i dusic ok 15 min mieszajac od czasu do czasu.
Dodac orzeszki (lub maslo orzechowe) starty czosnek, papryke i maggi, ewentalnie dosolic, gotowac jeszcze ok 10-15 min.
Mozna rowniez dodac szpinak , cukinie lub inne warzywa. Podawac z ryzem.