Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w sosie musztardowym"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 192
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9303
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 192
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9303
Składniki
Kurczaka umyj i osusz. Oprósz solą i włóż do brytfanny. Dodaj dwie łyżki masła, podlej wodą i piecz w temperaturze 180 st. C. Podczas pieczenia polewaj wytworzonym sosem. Po 30 minutach obróć kurczaka, dopiecz do przyrumienienia, potem wyjmij i odstaw.
Wypieczony sos przelej do rondelka, dodaj resztę masła i podsmaż na nim drobno pokrojoną cebulę. Oprósz mąką, podsmaż i rozrzedź bulionem. Sos gotuj przez ok. 15 minut.
Pod koniec wmieszaj śmietanę, musztardę i estragon. Dopraw solą i pieprzem. Różyczki brokuła dodaj do osolonej wrzącej wody, gotuj przez około 2 minuty i odcedź. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni.
Pieczonego kurczaka poporcjuj, porozkładaj na talerzach, podlej sosem musztardowym, obłóż brokułami i posyp płatkami migdałowymi. Podawaj z gotowanym ryżem.Źródło: Tele Tydzień