Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w sosie porowo-śmietanowym

Kurczak w sosie porowo-śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6088

Dodano:

Odsłon: 8479

Wspaniale wykorzystanie kurczaka z rosołu. Bardzo proste w wykonaniu. A jak smakuje..!!!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na oliwę z oliwek wrzuciłam pokrojoną w półplasterki białą część pora. Podsmażyłam 3 minuty. Po tym czasie dodałam posiekane 4 ząbki czosnku i dusiłam 2 minuty pilnując, aby czosnek się nie zrumienił. Następnie wlałam szklankę bulionu (z połowy kostki rosołowej) i gotowałam chwilkę. Śmietanę rozmieszałam z mąką i wlałam na patelnię. Kiedy sos zgęstniał, dodałam mięso kurczaka. Pogotowałam jeszcze ok 2 minuty na małym ogniu, aby mąka straciła smak surowizny. Wspaniale smkuje i pachnie! Podałam z knedelkami kresowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aneta84 04 grudnia 2010 Robiłam i szczerze polecam.Rewelacyjnie smakuje z chlebem lub bagietkami z piekarnika.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 02 grudnia 2010 z braku czasu kupowane w lokalnej garmażerce :) Smak tradycyjnego knedelka, nadzienie z białego sera z cebulką (na moje wyczucie)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Boschka 02 grudnia 2010 a mogę prosić o przepis na knedelki kresowe?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justynawilk 02 grudnia 2010 Mniam, uwielbiam pora w takiej kombinacji :) Do ulubionych :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń