Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkiego i pysznego kurczaka w sosie.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11140
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 124
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11140
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, smażymy na oleju. Pora kroimy w cienkie półplasterki, dodajemy tymianek i szklimy na maśle około 15 minut. Dodajemy 100 ml wody, kostkę rosołową i mięso. Doprowadzamy do wrzenia.
Mąkę mieszamy ze śmietanką. Hartujemy odrobiną sosu, wlewamy do potrawy. Dokładnie mieszamy. Sos gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu.