Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w sosie śmietanowo-majonezowym

Kurczak w sosie śmietanowo-majonezowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 690

Dodano:

Odsłon: 7971

Świetny sposób na wykorzystanie do drugiego dania kurczaka z rosołu.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule i czosnek zeszklić na margarynie lub oleju.Kurczaka z rosołu oddzielić od kości i skóry i rozdrobnić dodadć do cebuli z czosnkiem, całość przyprawić przyprawami, dokładnie wymieszać, następnie podlać wodą, zagotować i poddusić przez ok 10 min.

  2. W tym czsie śmietanę wymieszać z majonezem, a następnie wlać do duszącego się kurczaka, wymieszać dokładnie i zagotować.

  3. Świetnie smakuje z ziemniakami lub makaronem tagniatelle, jeśli ktoś woli z ryżem, to proponuję zaostrzyć smak potrawy chili i dodać odrobinę przyprawy w 5 smaków. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paola1984 12 marca 2010 świetny pomysł, napewno sprawdzę ten przepis!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń