Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8603

Dodano:

Odsłon: 2219

Najprostsze dania to najsmaczniejsze dania, wie o tym każdy gotujący. :-) Taka właśnie jest dzisiejsza propozycja. Czy jest tu ktoś, kto nie kocha śmietanowych sosów? Ja raz na jakiś czas muszę sobie taki zaserwować i to właśnie ze śmietanką 30%. Z brązowym ryżem smakował pysznie.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 200ml śmietanki 30%
  • 6 dużych pieczarek
  • papryka słodka, papryka ostra
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety kroimy w kostkę, posypujemy szczyptą: soli, pieprzu, papryki słodkiej i papryki ostrej. Dodajemy również gorczycę. Podsmażamy do zarumienienia na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.

  2. Pieczarki kroimy w plastry, dodajemy na patelnię. Dusimy do momentu wyparowania wody.

  3. Na patelnię wlewamy śmietankę. Trzymamy na ogniu aż sos zgęstnieje. Podajemy np. z ryżem. Gotowe danie na talerzu posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń