Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNE I ŁATWE DO ZROBIENIA.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
UDKA UMYĆ I OSUSZYĆ RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM. W RONDELKU ROZPUŚĆ MARGARYNĘ I DODAJ UDKA. MARCHEW OBRAĆ I ZETRZEĆ NA TARCE NA DUŻYCH OCZKACH . NA UDKA POSYPAĆ PRZYPRAWĘ JARZYNKĘ, SÓL, PIEPRZ I MAGI. NA TO POSYPAĆ STARTĄ MARCHEW I DOLAĆ 1 1/2 SZKL. WODY.
DUSIĆ DO MIĘKKOŚCI. NA KONIEC WYMIESZAĆ MĄKĘ Z MAŁĄ ILOŚCIĄ WODY I WLAĆ DO WYWARU, NASTĘPNIE DODAĆ ŚMIETANĘ I WYMIESZAĆ. EWENTUALNIE DOPRAWIĆ DO SMAKU. PODAWAĆ Z ZIEMNIAKAMI LUB RYŻEM. SMACZNEGO