Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w warzywach

Kurczak w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2061

Dodano:

Odsłon: 10452

Prosty i smaczny sposób na mięso z rosołu i lekkie danie.

Składniki

  • ćwiartki z kurczaka ugotowane w rosole, 2 szt.
  • mrożona marchew z groszkiem, 2 szkl.
  • cebula, 1 duża
  • seler, 1/2 dużego
  • pietruszka, 1 duża
  • ziemniak, 1-2 duże
  • brukselka mrożona, 1 szkl.
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • pieprz, sól, maggi, wg uznania
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso oddzielić od kości, pokroić w średnią kostkę.

  2. Cebulę, pietruszkę, selera i ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Warzywa wraz z groszkiem i marchewką wrzucić na wrzątek z kostką rosołową i gotować ok. 10-15 minut. Po tym czasie dodać brukselkę i ugotować wszystkie do miękkości. Odcedzić (wywar może posłużyć jako baza do zup i sosów).

  3. Mięso wymieszać z gorącymi warzywami, chwilkę podgrzać na niewielkim ogniu, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i maggi.

  4. Podawać na przykład z ryżem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń