Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w winie

Kurczak w winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w winie"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udka podziel na kawałki, umyj, osusz. Natrzyj solą, białym pieprzem, ostrą papryką i gałką muszkatołową. Przykryj folią, wstaw na godzinę do lodówki.

  2. Boczek pokrój na kawałki. Podsmaż na patelni, skwarki zdejmij. Na patelnie włóż kawałki kurczaka, podsmaż ze wszystkich stron. Przełóż do rondla, wlej tłuszcz ze smażenia, dodaj wino.

  3. Szczelnie zakryj, duś, aż mięsko będzie miękkie a sos gęsty. Kurczaka ułóż na półmisku, polej sosem, udekoruj mandarynkami i natką.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń