Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w winie

Kurczak w winie

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5885

Dodano: 18.12.2010

Odsłon: 13322

Wytworna wersja kurczaka

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 2 udka kurczaka obsypałam białym pieprzem, gałką muszkatołową, ostrą papryką i solą. Odłożyłam na godzinę do lodówki. Po tym czasie podsmażyłam je na oleju. Po około 8 minutach wlałam szkalnkę wytrawnego wina i dusiłam godzinę. Mniej więcej na 20 minut przed końcem duszenia zdjęłam pokrywkę, aby odparował nadmiar wody. Podałam z kluskami śląskimi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń