Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w ziołach"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zioła umyć, posiekać, włożyć do kurczaka.
Mięso owinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki na ok. 60 min. Po schłodzeniu odwinąć z folii, nasmarować olejem, przełożyć do brytfanny, piec 50 min w temp. ok. 190oC.
Łyżką wazową odlać z brytfanny sos, wymieszać z sokiem i winem, polać kurczaka, piec jeszcze ok. pół godziny w temp. 170oC, polewając mięso wytworzonym sosem.Źródło: Twoje Imperium