Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Kurczaka umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, nasmarować olejem. Odstawić na 30 min.
Następnie natrzeć częścią ziół, pieprzem, papryką i solą. Przygotować litrową butelkę, wlać do niej wodę z oliwą oraz wsypać resztę ziół.
Następnie nałożyć kurczaka na butelkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180''C.
Butelkę z kurczakiem postawić w naczyniu żaroodpornym, gdyż będzie ściekał do niego tłuszcz z kurczaka. Co jakiś czas skraplać mięso wytworzonym z pieczenia tłuszczem. Po upieczeniu kurczaka zdjąć z butelki.
Podawać z frytkami lub zapiekanymi ziemniakami oraz z gotowanymi brokułami