Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak w ziołach prowansalskich

Kurczak w ziołach prowansalskich

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 1813

Mało składników

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, nasmarować olejem. Odstawić na 30 min.

  2. Następnie natrzeć częścią ziół, pieprzem, papryką i solą. Przygotować litrową butelkę, wlać do niej wodę z oliwą oraz wsypać resztę ziół.

  3. Następnie nałożyć kurczaka na butelkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180''C.

  4. Butelkę z kurczakiem postawić w naczyniu żaroodpornym, gdyż będzie ściekał do niego tłuszcz z kurczaka. Co jakiś czas skraplać mięso wytworzonym z pieczenia tłuszczem. Po upieczeniu kurczaka zdjąć z butelki.

  5. Podawać z frytkami lub zapiekanymi ziemniakami oraz z gotowanymi brokułami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń