Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak wiśniowo-serowy

Kurczak wiśniowo-serowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 182

Dodano:

Odsłon: 1591

Szybkie i zaskakujące podniebienie

Składniki

  • filet z kurczaka, 4 sztuki
  • wiśnie z kompotu lub mrożone (kompotowe lepsze), ok 300g
  • ser pleśniowy (brie) lub ew.gouda, 2 trójkąty po 200g
  • olej z pestek winogron, 3 łyżki stołowe
  • sól, pieprzu
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety przyprawiamy solą i sporą ilością pieprzu ( z obu stron)

  2. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy filety. Smażymy na półkrwisto. Ściągamy z patelni.

  3. Na upieczonych filetach układamy wiśnie-połówki(gęsto).

  4. Całość przykrywamy kilkoma plastrami sera pleśniowego.

  5. Tak przyrządzone filety wkładamy do piekarnika na 15-20 min. Temperatura 180''C.

  6. Podajemy gorące z zapieczonymi talarkami ziemniaków posypanymi ziołami prowansalskimi. Pasuje do tego sałata z sosem vinegret.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń