Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z brzoskwiniami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32542
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 903
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32542
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 903
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Składniki
Kurczak z rożna ma swój charakterystyczny znakomity smak. Podpieczony z brzoskwiniami, podany z sosem i ryżem, jest fantastyczny. Przepis przysłała Katarzyna Wenc z Rzeszowa
Brzoskwinie odcedź z zalewy. Żaroodporną formę grubo posmaruj masłem. Na dnie formy rozłóż brzoskwinie oraz kilka gałązek tymianku. Migdały grubo posiekaj lub pokrój w słupki. Posyp owoce, wymieszaj.
Kurczaka obierz ze skóry, podziel na małe kawałki. Rozłóż na owocach. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
Gotowe danie przełóż na ogrzany półmisek i trzymaj w cieple. Do pozostałego z pieczenia sosu wlej ocet balsamiczny i podgrzewaj, aż odparuje i zgęstnieje. Przypraw, polej mięso i owoce, podaj z ryżem.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 3,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie