Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest delikatny, po prostu pyszny.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 29
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 91
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 29
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 91
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę, posolić, dodać pieprzu i skropić dobrze sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki co najmniej na pół godziny. Oczyścić warzywa i pieczarki.
Cukinię, pieczarki oraz por pokroić w plasterki, paprykę - w paseczki.
Rozgrzać tłuszcz i smażyć mięso, aż będzie rumiane. Następnie dodać wszystkie warzywa + pieczarki. Smażyć kilka minut mieszając, aby się nie przypaliło. Wlać bulin, dodać zioła prowansalskie i dusić ok. 15 minut.
Śmietanę rozrobić z mąką i dodać do potrawy. Wymieszać, zagotować i skosztować - ewentualnie doprawić. Można posypać jeszcze jakąś zieleniną - wg uznania.
Najlepiej smakuje z ryżem.